فرمایشات بزرگان
گزیده ای از نهج البلاغه:
ارزشهای اخلاقی :
چه زشت است فروتنی به هنگام نیاز و ستمکاری به هنگام بی نیازی
کسی که میانه روی را ترک کند از راه حق بر می گردد
کسی که از حق تجاوز کند زندگی بر او تنگ می گردد
استوارترین وسیله ای که می توانی بر آن چنگ زنی رشته ای است که بین تو و خدای تو قرار دارد
چه بسا که بینا به خطا می رود و کور به مقصد می رسد
بدی ها را به تاخیر انداز زیرا هر وقت که بخواهی می توانی انجام دهی
کسی که روزگار فانی را بزرگ شمارد او را خوار خواهد کرد
هرگاه اندیشه سلطان تغیر کند زمانه دگرگون شود
گزیده ای از نهج البلاغه:
پندهای جاودانه:
شما را به ترس از خدا سفارش می کنم. به دنیا پرستی روی نیاورید، گر چه به سراغ شما آید.بر آنچه از دنیا از دست می دهید اندوهناک مباشید. حق را بگوئید و برای پاداش الهی عمل کنید و دشمن ستمگر و یاور ستمدیده باشید.شما را به ترس از خدا و نظم در امور زندگی و ایجاد صلح و آشتی در میانتان سفارش می کنم.بر شما باد پیوستن به یکدیگر و بخشش همدیگر.مبادا از هم روی گردانید و پیوند دوستی را از بین ببرید.امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید که بدی های شما بر شما مسلط می گردند و آنگاه هر چه خدا را بخوانید جواب ندهد.
خدا را خدارا، درباره یتیمان، نکند آنان گاهی گرسنه و گاهی سیر بمانند و حقوقشان ضایع گردد
خدا را خدارا ،درباره همسایگان، حقوقشان را رعایت کنید
خدا را خدارا ،درباره قرآن، مبادا دیگران در عمل کردن به دستوراتش از شما پیشی بگیرند
خدا را خدارا ،درباره نماز، که ستون دین شماست
خدا را خدارا ،درباره خانه خدا، تا هستید آن را خالی مگذارید زیرا اگر کعبه خلوت شود مهلت داده نمی شوید
خدا را خدارا ،درباره جهاد با اموال، جانها و زبانهای خویش در راه خدا
امیر مومنان علی (ع) خطاب به مالک اشتر: ای مالک اگر شب هنگام کسی را در حال گناه دیدی فردا به آن چشم نگاهش مکن. شاید سحر توبه کرده باشد و تو ندانی.
آیت الله بهجت( ره) : ما امده ایم زندگی کنیم تا قیمت پیدا کنیم و نه اینکه با هر قیمتی زندگی کنیم.
آیت الله فاضل لنکرانی ( ره): من 50 سال است دارم اسلام می خوانم . بگذار خلاصه اش را برایت بگویم. واجباتت را انجام بده و بجای مستحبات تا می توانی به کار مردم برس.کار مردم را راه بینداز و اگر قیامت کسی از تو سوال کرد. بگو فاضل گفته بود.
مقام معظم رهبری: عدالت باید با معنویت همراه باشد. یعنی باید شما برای خدا و اجر الهی به دنبال عدالت باشید.بعضی ها اهل معنایند اما هیچ نگاهی به عدالت ندارند.این نمی شود.اسلام معنویت بدون نگاه به مسائل اجتماعی و سرنوشت انسانها ندارد.من اصبح و لم یهتم بامور المسلمین فلیس بمسلم.
مقام معظم رهبری:در نظام اسلامی باید همه افراد جامعه در برابر قانون و استفاده از امکانات خداداد میهن اسلامی، یکسان و در بهره مندی از مواهب حیات، متعادل باشند. هیچ صاحب قدرتی قادر به زورگوئی نباشد و هیچ کس نتواند بر خلاف قانون، میل و اراده خود را به دیگران تحمیل کند.طبقات محروم و پا برهنگان جامعه، مورد عنایت خاص حکومت باشند و رفع محرومیت و دفاع از آنان در مقابل قدرتمندان، وظیفه بزرگ دولت و دستگاه قضائی محسوب شود. هیچ کس به خاطر تمکن مالی، قدرت آن را نیابد در امور سیاسی کشور و در مدیریت جامعه دخالت و نفوذ کند و هیچ تدبیر و حرکتی در جامعه ، به افزایش شکاف میان فقرا و اغنیا نینجامد. پا برهنگان حکومت اسلامی را پشتیبان و حامی خود حس کنند و برنامه های آن را در جهت رفاه و رفع محرومیت خود بیابند.
کلمات کلیدی :
» نظر