انتخابات مظهر حضور مردم
آیت الله العظمی خامنه ای در سفر به استان کرمانشاه با تأکید بر اینکه مظهر حضور مردم انتخابات است، فرمودند: آنچه امروز لازم است عرض کنم اینکه، با هر انتخاباتی خون تازهای در رگهای کشور تزریق می شود، روح تازهای در کالبد کشور دمیده میشود و بخاطر همین است که در سالهای متمادی دشمن خواسته که یا انتخابات نباشد و یا کمرنگ باشد، به ویژه آنکه وضع مجلس در وضع عمده کشور تاثیرگذار است و این اهمیت انتخابات را نشان میدهد. رهبر انقلاب در ادامه بر این مسئله تأکید کردند که: کسانی که مردم انتخاب کنند به کانونهای قدرت و ثروت متصل نباشند و بر طبق مسائل دینی و اخلاقیشان عمل کنند. در انتخابات دو موضوع دارای اهمیت است؛ «حضور و مشارکت مردم» و «قانونگرایی در انتخابات». اگر ما ناامنی، رکود و تفرقه داشته باشیم مردم منطقه مأیوس خواهند شد. ملت ایران الگوی مردم منطقه هستند.
منبع: سایت تابناک
کلمات کلیدی :
» نظرگفتی : بمان ، می خواستم اما نمی شد
گفتی : بخوان ، بغض گلویم وا نمی شد
گفتم که : می ترسم من از سحر نگاهت
گفتی : نترس ای خوب من ، اما نمی شد
گفتی : نگاهم کن، ببین، آهسته دیدم
راهی نبود از مرز می شد تا نمی شد
دست دلم پیش تو رو شد آه ، ای عشق
راز نگاهم کاشکی افشا نمی شد
در ورطه ای از عشق و عقل افتاده بودم
چون عشق تو در حجم عقلم جا نمی شد
می خواستم ناگفته هایم را بگویم
یا بغض می آمد سراغم ، یا نمی شد
گفتی که : تا فردا خداحافظ ولی ، آه
آن شب نمی دانم چرا فردا نمی شد ؟
شعر از : سید عباس سجادی
کلمات کلیدی :
» نظر
انتقاد رهبر معظم انقلاب از عدم اهتمام به مسئله کرسی های آزاد اندیشی
ایران، برای دستیابی به قله های پیشرفت و عزت و افتخار، نیازمند دانشمندان و نخبگانی است که عاشق کشور و مردم و عاشق هویت و سرنوشت ملت باشند.به گزارش «تابناک» این جمله، توصیه اصلی رهبر انقلاب به هزار نخبه جوانی بود که صبح امروز بیش از دو ساعت و نیم با ایشان دیدار و تبادل نظر کردند.در این دیدار، ابتدا 12 نخبه دانشگاهی، حدود یک ساعت و 45 دقیقه دیدگاه های جامعه نخبگانی را درباره مسائل دانشگاهی، علمی ـ فرهنگی ـ اجتماعی ـ اقتصادی و سیاسی بیان کردند.آیت الله العظمی خامنه ای پس از شنیدن و یادداشت برخی نکاتِ سخنان نخبگان، این نکته اساسی را خطاب به جامعه نخبگانی کشور، چه سیاسی و چه علمی ـ فرهنگی، خاطرنشان کردند که: نخبه باید با احساس دلبستگی معنوی به کشور و ملت، در عرصه کاری خود، تلاش و فداکاری کند چرا که بدون عشق به سرنوشت کشور و ملت، نخبه نمی تواند در جامعه خود، تأثیری واقعی و راهگشا داشته باشد. رهبر انقلاب با اشاره به برخی تجربیات تاریخی و معاصر، "قدرت بدون اتکا به دین" را منجر به ظلم و وحشیگری دانستند و بر این واقعیت تأکید کردند که اگر ملتی می خواهد در دنیای پُرتلاطم کنونی، خود را حفظ کند و مانع از ”هجوم نظامی ـ امنیتی" و "هجوم نرم افزاری، فرهنگی و اخلاقی مراکز قدرت جهانی" شود، احتیاج به نخبگانی دارد که "همّ و غمّ" اصلی آنها، "پیشرفت و عزت و افتخار" کشور و ملتشان باشد و ایمان، مهمترین عاملی است که میتواند این احساس درونی را، عمیقاً ایجاد کند.ایشان، پیشرفت های ملت ایران را در سی و سه سال اخیر، ناشی از ایمان و احساس دلبستگی نخبگان به کشور بر شمردند و خاطر نشان کردند: با وجود فشارهای همه جانبه بیگانگان، صدها شخصیت و نخبه برجسته نظیر شهید شهریاری در رشته های مختلف، به تلاش فداکارانه و کارهای برجسته و ماندگار مشغولند.رهبر انقلاب اسلامی، بیگانه ستیزی را در مباحث علمی مردود خواندند و افزودند همانگونه که بارها گفته ایم حاضریم برای دستیابی به دانش، شاگردی کنیم اما نباید همیشه شاگرد بمانیم بلکه می خواهیم ملت ایران به جایی برسد که دیگران، شاگردی او را بکنند. آیت الله العظمی خامنه ای، با اشاره به احساس حقارت و خود باختگی سیاستمداران و عناصر حکومت پهلوی در مقابل غرب افزودند: آنها، ایران را با این سابقه درخشان و ذخایر عظیم فکری و فرهنگی، در مقابل غرب به هیچ می انگاشتند اما انقلاب، این تفکر ارتجاعی را از بین برد و کشور ضمن برخورداری از پیشرفتهای چشم گیر، در پرتو احساس مسئولیت و عزم و اراده جامعه نخبگانی و عموم مردم، انشاءالله به پیشرفتهای بیشتری دست خواهد یافت.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، دولتمردان را به سرمایه گذاری هر چه بیشتر در تولید علم و نوآوری علمی فرا خواندند و خاطر نشان کردند: این کارِ بسیار ضروری، باید با ارتقای مدیریتی در دانشگاهها و مراکز و نهادهای علمی همراه شود تا آثار درخشان خود را به بار آورد.
ایشان همچنین در بحث ارتباط دانشگاه و صنعت، بر برنامه ریزی دولت برای ایجاد و گسترش پژوهشگاهها و مراکز علمی ـ تحقیقاتی تأکید و خاطر نشان کردند: این گونه مراکز می توانند نیاز بخش صنعت را به نوآوری و افزایش کیفیت تأمین کنند ضمن اینکه اینکار متقابلاً به افزایش شور و نشاط علمی در دانشگاهها، کمک خواهد کرد.آیت الله العظمی خامنه ای با اشاره به محصولات کیفی تولید داخل در برخی عرصه ها، خودداری دستگاههای دولتی از خرید تولیدات خارجی را، کاملاً الزامی دانستند و افزودند: رئیس جمهور به دستگاههای دولتی دستور دهد که در این موارد، مطلقاً کالای خارجی خرید نکنند. اقدام دولت برای وادار کردن دستگاهها و بانکها به حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران داخلی و حمایت بیشتر دولت از بخش کشاورزی از دیگر نکاتی بود که رهبر انقلاب، آنرا بسیار ضروری خواندند.ایشان همچنین از رشد کمّی و گاه کیفی مقالات علمی ابراز خرسندی کردند، اما افزودند: نباید رشد کمّی مقالات هدف قرار داده شود بلکه کیفیت مقالات و مهمتر از آن جهت گیری مقالات در تأمین نیازهای کشور، باید اصل قرار گیرد.رهبر انقلاب اسلامی جوانان پُر طراوت، با ایمان و آماده بکار ایران را سرمایه ای ارزشمند و گرانبها برای پیشرفت خواندند و با استقبال از بیان ایرادها در سخنان نخبگان خاطر نشان کردند: ملت ایران و مسئولین راه دشواری را بسوی هدفی بزرگ آغاز کرده اند که وجود نقاط ضعف و یا بروز اشکال در این مسیر، طبیعی است ولی هیچگاه نباید به خاطر این گونه مسائل در مسیر حرکت به سمت هدف و ادامه پیشرفت، متزلزل شد.
آیت الله العظمی خامنه ای همچنین با اشاره به سخنان یکی از نخبگان جوان در خصوص نبود مجال برای نقش آفرینی نخبگان جوان در مراکز تصمیم گیر و تأثیرگذار فرهنگی، تأکید کردند: این درخواست، منطقی است و حضور جوانان در بخشهایی، قطعاً بسیار پیش برنده است اما مهمتر از حضور اجرایی جوانان، تأثیرگذاری فکری و گفتمان سازی جوانان است چرا که این کار مسئولان و مدیران را هم به همان جهت مورد نظر جوانان، سوق خواهد داد.ایشان ضمن انتقاد از عدم اهتمام لازم به مسئله کرسی های آزاد اندیشی با وجود تأکیدهای مکرر، خاطرنشان کردند: جوانان باید با فکر کردن، نوشتن و انعکاس ایده های خود در کرسیهای آزاد اندیشی فضای گفتمانی بوجود آوردند.
رهبر انقلاب تأکید کردند: حرکت علمی سالهای اخیر و تبدیل تولید علم به یک ارزش، نتیجه شکل گیری گفتمان علمی در بیش از یک دهه گذشته است. آیت الله العظمی خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود، با قدردانی از تلاشها و اقدامات خوبی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان انجام گرفته بویژه انجام مراحل تدوین سند ملی نخبگان، افزودند: تهیه سند ملی نخبگان یکی از اقدامات بسیار ضروری و مهم است زیرا مسیر شناسائی استعدادها، پرورش استعدادها برای تربیت نخبگان، و مراحل بعد از احراز عنوان نخبه را، مشخص خواهد کرد.
ایشان اظهار امیدواری کردند: این سند هر چه زودتر تصویب و اجرایی شود.
منبع : خبرگزاری تابناک
کلمات کلیدی :
» نظراضطراب و افسردگی دو وضعیت خاص روانی هستند که بر چگونگی نگرش ما نسبت به دنیای اطراف تاثیر میگذارند.به گزارش ایسنا، اگرچه بروز این حالتهای روانی گاهی اوقات در زندگی انسان امرعادی و طبیعی هستند اما اگر استمرار پیدا کرده و دائمی شوند، توان لذت بردن از زندگی را از انسان سلب میکنند.افسردگی از پیامدهای اصلی ناکامی در روابط، امور مالی و سلامتی است. آمارها نشان میدهد که بیش از 120 میلیون نفر در جهان به افسردگی مبتلا هستند.از آنجا که بسیاری از مردم برای غلبه بر اضطراب و افسردگی به سادهترین راهکار یعنی مصرف داروهای شیمیایی ضدافسردگی متوسل میشوند، در این مقاله متخصصان علوم روانشناسی در امریکا چند روش حیاتی و به خصوص طبیعی را برای مقابله با این اختلالات توصیه میکنند.
بنا برگزارش جدید سایت اینترنتی کامن هلت، این هفت اقدام ساده و طبیعی برای غلبه بر اضطراب و افسردگی عبارتند از:
1- حتما هر روز برای مدت زمانی در تماس با نور طبیعی و در فضای آزاد قرار بگیرید. از آنجا که الگوی زندگی مدرن امکان فعالیت در فضای باز را از انسان سلب کرده است، اگر بتوانید حدود 20 دقیقه بدون عینک آفتابی در معرض نور طبیعی روز قرار بگیرید، تفاوت فاحشی را در حال روحیه خود شاهد خواهید بود.
2- رژیم غذایی را انتخاب کنید که از همه نظر مناسب باشد. مطالعات نشان میدهد که افراد افسرده بیشتر از شیرینی و نوشیدنیهایی مثل قهوه و الکل استفاده میکنند، بنابراین دو دستورالعمل ساده را برای یک تغذیه سالم انجام دهید:
- مصرف غلات سبوسدار، میوه و سبزی و ماهی و مرغ را افزایش دهید.
- خوردنیهای بسیار محرک مثل قهوه و الکل را حذف کنید.
3- با افراد مثبت اندیش ارتباط بگیرید. در واقع صحبت کردن با کسی که روحیه مثبت دارد، در این زمینه موثر است اما تاثیر بیشتر و عمیقتر زمانی حاصل میشود که شما در یک اجتماع شاد قرار بگیرید و از حمایت خانوادگی بهرهمند شده و در لذتهای خود سهیم شوید.
4- فعال باشید و روزانه ورزش کنید. نیم ساعت فعالیت بدنی منظم به شما کمک میکند به اضطراب و افسردگی غلبه کرده و خواب بهتری داشته باشید.
5- مواد مغذی بهبود دهنده خلق و خوی را به رژیم غذایی خود بیفزایید. صرفا مرغوب بودن وعده غذایی شرط کافی برای رساندن تمام ریزمغذیهای ضروری به بدن نیست مگر اینکه بتوانید با یک انتخاب مناسب، تعادل هورمونهای بدن را برقرار سازید. بنابراین توصیه میشود که ویتامین D و مکملهای زیر را در برنامه غذایی خود بگنجانید:
- روغن ماهی امگا -3 حاوی EPA وDHA که به بهبود خلق، افزایش سطح سروتونین، تعادل هورمونی و درمان افسردگی کمک میکند.
- ویتامین ب کمپلکس که برای سلامت اعصاب ضروری است اما نکته مهم اینکه ویتامینهای گروه ب با مصرف الکل، کافئین، نیکوتین، با استرس و مصرف غذاهای فرآوری شده و قندی تخریب میشود.
- ویتامین C همراه با بیوفلاوونوئیدها که میزان آن در بدن افراد افسرده 30 درصد کمتر است. بعلاوه استرس، سیگار، آسپرین، داروهای ضدبارداری و بسیاری از داروهای دیگر نیاز ما را به ویتامین C افزایش میدهد.
- مولتی ویتامین و املاح مختلف بویژه کلسیم، منیزیم و روی که خلق را تثبیت میکنند و کمبود آنها موجب عصبیت، تحریک پذیری، نوسانات خلقی و افسردگی میشود.
- استراحت و خواب کافی داشته باشید. مصرف کافئین و محرکها خواب خوب را از شما سلب میکند. به علاوه توصیه میشود برای خواب مناسب دستورالعملهای بهداشتی مربوط به آن را یاد بگیرید.
7- تمرکز روی جنبهها و موضوعات مثبت را یاد بگیرید. این کار نیاز به تمرین، استمرار و مداومت دارد اما اگر به یک عادت تبدیل شود، میتواند برای همیشه زندگی شما را بهتر و زیباتر کند.
کلمات کلیدی :
» نظر
اعتبار اسنادی تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده می شود. تعهد می شود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده بموقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید.هرگاه که خریدار قادر به پرداخت مبلغ خرید نباشد، بانک موظف است باقیمانده یا تمام مبلغ خرید را بپردازد.اعتبارات اسنادی اغلب در معاملات بین المللی به منظور اطمینان از دریافت مبالغ پرداختی مورد استفاده قرار می گیرد. بدلیل ماهیت معاملات بین المللی که شامل عواملی همچون مسافت و تفاوت قوانین کشورهاو ...، اعتبارات اسنادی یک جنبه بسیار مهم در تجارت بین المللی شده است. بانک همچنین به نیابت از خریدار که نگهدارنده اعتبارات اسنادی است تا زمان در یافت تائیدیه که کالاهای خریداری شده حمل شده اند وجه را پرداخت نخواهد کرد. مزایای اعتبارات اسنادی: منبع:acclearn.com
1- اطمینان فروشنده از اینکه پس از ارایه اسناد حمل وجه اعتبار را مطابق شرایط اعتبار از بانک کارگزار یا تایید کننده دریافت میکند.
2-امکان کنترل تاریخ حمل و تحویل نهایی کالا.
3-تحصیل اسناد حمل مطابق با مفاد موافقت اولیه تحت شرایط قرارداد میان طرفین
4-اطمینان از اینکه پرداخت وجه اعتبار به فروشنده فقط بعد از انتقال و فک مالکیت کالا از وی صورت میگیرد .
5-امکان کسب تسهیلات بیشتر برای فروشنده در مقابل اعتبار گشایش یافته برای تهیه کالای سفارش شده
6- تعهد بانک برای پرداخت بها در معاملات بجای فرد فروشنده
در مورد اعتبارات اسنادی از جهات مختلف، تقسیماتی وجود دارد که مهمترین آنها به شرح زیر میباشد:
در رابطه با اعتبارات اسنادی در ایران باید خاطر نشان کرد که به دلیل محدودیتهای وضع شده توسط بانک مرکزی انواعی از این اعتبارات غیر قابل استفاده در ایران میباشد و یا احتیاج به مجوز بانک مرکزی دارد.
انواع اعتبار اسنادی
1- اعتبار اسنادی وارداتی یا صادراتی:
به اعتباری که خریدار برای واردات به کشور خود گشایش می کند اعتبار وارداتی و این اعتبار از لحاظ فروشنده کالا که در کشور دیگر قرار دارد اعتبار صادراتی میباشد.
2- اعتبارات اسنادی قابل برگشت: Revocable L/C
در این نوع اعتبار ، خریدار و یا بانک گشایش کننده اعتبار میتواند بدون اطلاع ذینفع ، هرگونه تغییر یا اصلاحی در شرایط اعتبار بوجود آورد(بدون اجازه فروشنده)
واضح است از این نوع اعتبار استفاده چندانی نمیشود زیرا فروشنده اطمینان لازم را نسبت به پایدار ماندن اعتبار و انجام تعهدات خریدار ندارد.
با کمال تعجب اگر خریدار ایرانی بخواهد اعتبار قابل برگشت گشایش نماید سیستم بانکی از وی مجوز خاص بانک مرکزی را مطالبه مینماید در حالیکه اعتبار غیر قابل برگشت احتیاجی به مجوز ندارد.
3- اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت:Irrevocable L/C
در اعتبار اسنادی غیر قابل برگشت هرگونه تغییر شرایط اعتبار از جانب خریدار یا بانک گشایش کننده اعتبار موکول به موافقت و رضایت فروشنده بوده. فروشندگان معمولا از این گونه اعتبار استقبال بیشتری میکنند.
براساس آخرین مقررات اتاق بازرگانی بین الملل در صورت عدم تصریح و سکوت در اعتبار اسنادی مبنی بر قابل برگشت یا غیر قابل برگشت بودن آن ، اعتبار غیر قابل برگشت خواهد بود.
4- اعتبار اسنادی تایید شده: Confirmed L/C
اعتباری است که خریدار ملزم میشود تا اعتبار صادره از سوی بانک خود را به تایید هر بانک معتبر دیگر کخ مورد نظر فروشنده است، برساند .این نوع اعتبار اسنادی حاکی از اطمینان نداشتن به حیثیت اعتباری بانک صادر کننده و یا وضعیت متزلزل سیاسی یا اقتصادی کشور خریدار است.
هم اکنون بسیاری از فروشندگان خارجی تقاضای اعتبارات تایید شده از خریداران ایرانی میکنند که این مسئله به دو دلیل میباشد اولا وضعیت سیاسی و اقتصادی متزلزل ثانیا در سالهای پس از جنگ ایران و عراق بدلیل کمبود ارز در سیستم بانکی کشور ، بانک مرکزی خریداران را به به گشایش اعتبارات یوزانس (نسیه) ترغیب کرد در حالیکه بانک مرکزی در زمان سررسید اعتبارات توانایی پرداخت مبلغ اعتبار را نداشت که باعث تاخیرهای بلند مدت در پرداخت مبلغ اعتبارات به فروشندگان شد که باعث بی اعتمادی فروشندگان به بانکهای ایرانی شد.
5- اعتبار اسنادی تایید نشده :Unconfirmed L/C
این نوع اعتبار در شرایط متعارف و بدون نیاز به تایید بانک دیگری گشایش می یابد. اگر در شرایط اعتبار کلمه Confirmedذکر نشود آن اعتبار تایید نشده تلقی میشود
6- اعتبار اسنادی قابل انتقال:Tranferable L/C
به اعتباری گفته میشود که طبق آن، ذینفع اصلی حق دارد همه یا بخشی از اعتبار گشایش شده را به شخص یا اشخاص انتقال دهد. در واقع این نوع اعتبار یک امتیاز برای فروشنده محسوب میشود
7- اعتبار اسنادی غیر قابل انتقال: Untransferable L/C
به اعتباری گفته میشود که ذینفع حق واگذاری کل یا بخشی از آن را به دیگری ندارد. در تجارت بین الملل عرف بر غیر قابل انتقال بودن اعتبار است و همچنین در ایران برای گشایش اعتبار قابل انتقال نیاز به مجوز بانک مرکزی میباشد.
8- اعتبار اسنادی نسیه یا مدت دار(یوزانس): Usance L/C
اعتباری است که وجه اعتبار بلافاصله پس ز اایه اسناد از سوی ذینفع ، پرداخت نمیشود بلکه پرداخت وجه آن، بعد از مدت تعیین شده صورت میگیرد.در واقع فروشنده به خریدار مهلت میدهد که بهای کالا را پس از دریافت و فروش آن بپردازد. معامله یوزانس معمولا در کشورهایی انجام میگیرد که کمبود ارز دارند.
9- اعتبار اسنادی دیداری: At Sight L/C
اعتباری است که طبق آن بانک ابلاغ کننده پس از رویت اسناد حمل ارایه شده از طرف ذینفع (فروشنده)، در صورت رعایت تمامی شریط اعتبار از سوی وی ، بلافاصله وجه آن را پرداخت میکند.
10- اعتبار اسنادی پشت به پشت(اتکایی): Back to Back L/C
این نوع اعتبار اسنادی متشکل از دو اعتبار جدا از هم است. اعتبار اول به نفع ذینفع گشایش می یابد که خود به هر دلیلی قادر به تهیه و ارسال کالا نیست. به همین جهت با اتکا بر اعتباری که به نفع وی گشایش یافته است اعتبار دیگری برای فروشنده دوم (ذینفع دوم) که میتواند کالا را تهیه و ارسال کند ، از طرف ذینفع اول گشایش می یابد.
11- اعتبار اسنادی ماده قرمز: Red Clause L/C
در این نوع اعتبار فروشنده میتواند قبل از ارسال کالا، وجوهی را بصورت پیش پرداخت از بانک ابلاغ کننده یا تایید کننده دریافت کند.
علت این نام گذاری آن است که اولین بار که این اعتبار گشایش یافت بانک بازکننده اعتبار برای جلب توجه بانک ابلاغ کننده شرایط اعتبار را که به مقداری از وجه اعتبار را به عنوان پیش پرداخت به ذینفع پرداخت میکند را با جوهر قرمز نوشت که از آن به بعد به اعتبار ماده قرمز معروف شد.
12-اعتبار اسنادی گردان: Revolving L/C
اعتباری است که پس از هر بار استفاده ذینفع از اعتبار، همان مبلغ اسناد تا سطح اعتبار اولیه افزایش می یابد در واقع بدون احتیاج به افتتاح یا اصلاح اعتبار جدید ، اعتبار موجود خود به خود تجدید میشود.
کلمات کلیدی :
» نظر1ـ تعریف مفاسد اقتصادی (Corruption ):
در ادبیات اقتصاد سیاسی به نوعی از سوءاستفاده از امکانات عمومی یا قدرت که با هدف نفع شخصی، گروهی، باندی و یا حزبی صورت میگیرد، مفاسد اقتصادی گفته میشود. امکانات عمومی متعلق به عموم مردم است و استفاده از آن، باید بنا بر ضوابط قانونی صورت پذیرد. اگر اشخاصی تلاش کنند با عبور از قانون، راه دیگری در استفاده از امکانات عمومی برگزینند، عملاً درگیر مفاسد اقتصادی میشوند. در تعریف مفاسد اقتصادی، باید به چند نکته مهم توجه داشت:
1-1- همکاری عنصر دولتی: دولت (به مفهوم وسیع آن شامل سه قوه و نیروهای نظامی و انتظامی و نهادهای عمومی غیر دولتی همچون شهرداریها) نماینده کشور در حفظ و حراست و استفاده درست از منابع عمومی است. برای اینکه مفاسد اقتصادی رخ دهد، حتما همکاری عنصری از درون دولت لازم است. اگر یک شرکت خصوصی از شرکت خصوصی دیگری کلاهبرداری کند، این پدیده مشمول تعریف مفاسد اقتصادی نمیشود؛ مفاسد اقتصادی، وقتی مصداق پیدا میکند که مال دولت یا منابع عمومی کشور مورد تعرض قرار گرفته باشد.
2-1- ذینفع یا متقاضی مفاسد اقتصادی: ذینفع مفاسد اقتصادی، شخص یا گروهی است که عملاً از پدیده مفاسد اقتصادی سود میبرد. اگر یک مدیر دولتی بر اثر مدیریت نادرست خود، خسارتی به بیتالمال و یا امکانات عمومی بزند، این موضوع مشمول تعریف مفاسد اقتصادی نمیشود، ولی اگر حیف و میل بیتالمال در کنار هم صورت گرفته باشد، مفاسد اقتصادی رخ داده است.
معمولاً در پروندههای مفاسد اقتصادی، ذینفع خارج از بدنه دولت قرار دارد، ولی در نوع خاصی از مفاسد اقتصادی که ممکن است در میان گروههای سیاسی رخ دهد، ذینفع نیز میتواند یک عنصر دولتی باشد و برای سوءاستفاده از امکانات عمومی، همکاران خود را از میان کارکنان دولتی و یا حتی از بخش خصوصی برگزیند؛ بنابراین، پیچیدگی مفاسد اقتصادی در گروههای سیاسی، به مراتب بیشتر از مفاسد اقتصادی معمولی است و به همین لحاظ، مبارزه با آن نیز باید حساب شدهتر باشد.
3-1- فرآیند مفاسد اقتصادی: فرآیند مفاسد اقتصادی به مجموعه عملیاتی گفته میشود که پس از ارایه تقاضای مفاسد اقتصادی از طرف ذینفع، عناصری از کارکنان دولت را درگیر این موضوع کرده و زمینه را برای سوءاستفاده از بیتالمال، امکانات عمومی و یا قدرت سیاسی فراهم میآورد.
پس از انجام مأموریت مفاسد اقتصادی توسط عنصر دولتی، ذینفع پاداش اشخاصی را که زمینه سوءاستفاده از امکانات عمومی را فراهم کردهاند، پرداخت میکند. فرض کنید یک بساز بفروش میخواهد یک ساختمان بسازد. اگر او به کارمند شهرداری که ناظر بر تخلفات ساختمانی است، پرداخت غیرقانونی کند تا تخلفات او را گزارش نکند، در اینصورت بساز بفروش، متقاضی مفاسد اقتصادی است و ناظر شهرداری به عنوان عنصر دولتی همکار در زمینه مفاسد اقتصادی تلقی میشود.
2 ـ مفاسد اقتصادی در میان گروههای سیاسی (Political Corruption ):
در مفاسد اقتصادی از این نوع، متقاضی مفاسد اقتصادی خود از عناصر گروههای سیاسی است؛ بنابراین، فرآیند مفاسد اقتصادی با همکاری عناصری از درون دولت و در صورت لزوم، بیرون از دولت شکل میگیرد. انگیزه کلی ورود متقاضی به مقوله مفاسد اقتصادی، میتواند در کل دسترسی به قدرت سیاسی بیشتر و یا حفظ قدرتی که در حال ضعیف شدن است، باشد مفاسد اقتصادی از این نوع به اشکال گوناگون میتواند دنبال شود؛ برای نمونه:
1-2- تدارک رأی بیشتر توسط احزاب سیاسی برای دسترسی به قدرت و یا حفظ قدرت سیاسی.
2-2- اجازه شکلگیری فعالیتهای انحصاری، کارتلهای اقتصادی و یا تبانی در میان بنگاههای اقتصادی و دادن چراغ سبز به آنان برای افزایش قیمت محصول خود در بازار فراتر از قیمتهای تعادلی. در این فرآیند از افزودن بهای حاصله، سودی متوجه متقاضی مفاسد اقتصادی که عنصر دولتی است، میشود.
3-2- شکلگیری اسپانسرهای اقتصادی در بخش خصوصی با هدف کمک به گروههای سیاسی. در این راستا، پروژههای نان و آبدار دولتی در اختیار آن دسته از شرکتهایی قرار میگیرد که بتوانند کمک مالی بیشتری در اختیار گروههای سیاسی گذارند. جالب اینجاست که برخی از اسپانسرها پنهانی به دو گروه اصلی رقیب سیاسی کمک میکنند، زیرا هر کدام از آنها که پیروز شود، سود آنها تأمین خواهد شد!
4-2- نمکگیر کردن مراجع پرنفوذ اجتماعی مثل هنرمندان، ورزشکاران، شعرا و... برای مدیحهسرایی به سود گروههای سیاسی.
5-2- توزیع قبیلهای پستهای مهم دولتی بدون توجه به شرایط احراز پست و شایستگی نامزدی آن پست و صرفاًبا هدف بهرهبرداری انتقاعی از آن از یک طرف و برکناری افراد مستقل که میتوانند در فرآیند شکلگیری مفاسد اقتصادی کارشکنی کنند، از سوی دیگر.
6-2- شکلگیری مبادله رانتهای اقتصادی در میان عناصر درونی یک گروه سیاسی و یا حتی در میان گروههای سیاسی رقیب.
7-2- نان قرض دادن گروههای سیاسی به یکدیگر در قالب اعمال سکوت و نادیده گرفتن مفاسد اقتصادی گروه رقیب.
3- آسیبشناسی اختلاس 3000 میلیارد تومانی:
واکنش قاطع آیت الله آملی لاریجانی، رئیس محترم قوه قضائیه و همچنین بهکارگیری قاضی خوشنام و باتجربهای چون آقای محسنی اژهای برای رسیدگی به موضوع اختلاس 3000 میلیارد تومانی، میتواند در بهبود اعتماد عمومی نسبت به نظام بانکی که خدشهدار شده است، کاملاً موثر باشد. باید در کنار این نوع رسیدگیهای قضایی که با هدف بررسی ماهیت این تخلف و میزان مجازات افراد خاطی صورت گیرد، از ابعاد دیگری مثل جنبههای سیاسی، اقتصادی، قانونی و اجتماعی نیز این نوع پروندهها، بررسی شود که اهمیت آن کمتر از رسیدگیهای قضایی نیست.اگر هنگامی که فریاد هشت مادهای رهبری نظام درباره ضرورت مبارزه با مفاسد اقتصادی به گوش رسید با برخوردی شعاری به آن پاسخ داده نمیشد، اگر آن روزی که احکام فاضل خداداد و شهرام جزایری صادر میشد، علل این نوع مفاسد اقتصادی نیز ریشهیابی میشد، شاید ما امروز شاهد پرونده 3000 میلیارد تومانی نبودیم.
انشاءالله این بار مراجع ذیصلاح در این زمینه هشیارانه رفتار و با ریشههای بروز مفاسد اقتصادی در کشور مبارزه کنند. البته ناگفته نماند که اگر مبارزه با معلول باشد، قطعاً پاسخ نمیدهد؛ برای نمونه، مشکل تأمین مالی انتخابات (که در مقاله مستقلی با نام «مفاسد اقتصادی و انتخابات پاک» در تاریخ سیزدهم تیر 1390 در همشهری مورد بحث قرار گرفت) در کشور ما میتواند یکی از ریشههای زمینهساز برای مفاسد اقتصادی از نوع سیاسی آن باشد. بدون پیدا کردن راهکاری برای تامین مالی قانونی انتخابات، بعید است بتوان این پدیده زشت را ریشه کن کرد.بنابراین هرچند اختلاس 3000 میلیارد تومانی از نظر بالا بودن حجم مفاسد اقتصادی، رکورد به شمار میرود، باید توجه داشت که این پرونده، نخستین مورد از مفاسد اقتصادی نبوده و آخرین آن نیز نخواهد بود. آنچه در این موضوع اهمیت دارد، آسیبشناسی کشور از منظر بروز مفاسد اقتصادی جدید است. مبارزه با مفاسد وقتی کارآمد است که احتمال وقوع آن در آینده نسبت به امروز کاهش پیدا کند.در غیر این صورت، بایستی روشهای مبارزه با مفاسد اقتصادی را اصلاح کنیم. در این پرونده خاص پاسخ به پرسشهایی از قبیل اینکه کشف پرونده تصادفی بوده و یا براثر یک نظارت نظاممند صورت گرفته؟ اگر نظارت هوشمندانهای بوده، چرا اجازه داده شده فرآیند اختلاس اینقدر طولانی شود؟ و یا حجم اختلاس به صورت نجومی افزایش یابد؟ متقاضی اختلاس 3000 میلیارد تومانی چه اشخاصی بودهاند؟ جنس این پدیده از نوع اختلاس است یا مفاسد اقتصادی؟ اینکه مفاسد اقتصادی دارای ذینفع خصوصی بوده و یا متقاضی دولتی داشته است؟ اینکه اگر گروه سیاسی خاصی احتمالاً درگیر این موضوع بودهاند، چه اهدافی را دنبال میکرده است؟ همگی میتواند در ریشهیابی این پدیده ظالمانه تأثیرگذار باشد.
منبع: همشهری. گزارش تابناک
کلمات کلیدی :
» نظرآگاهی از پنج نشانه هشداردهنده سکته مغزی برای تمام افراد ضروری و بسیار حائز اهمیت است چون وقتی علائم این عارضه آغاز شوند به سرعت پیشروی و زمان را برای امدادرسانی به موقع به بیمار محدود میکنند.به گزارش ایسنا، سکته مغزی اغلب کشنده است و بنابراین آگاهی از علائم آن میتواند جان بیمار را به موقع نجات دهد.آمارها نشان میدهد که در آمریکا سکته مغزی از عوامل اصلی مرگ و میر است و در کنار آن بیماریهای قلبی و سرطان قرار میگیرند. اما نکته مهمتر و حتی منفیتر در مورد سکته مغزی این است که این عارضه عامل اصلی ناتوانیهای جسمی و ذهنی و ازکارافتادگی است که موجب بروز مشکلات جدی در تکلم، حافظه و تحرک میشود.به گزارش سایت اینترنتی کامن سنس، آنچه بیشتر متخصصان و مسوولان را بویژه در سالهای اخیر نگران کرده، سرعت افزایش نرخ ابتلا به سکته مغزی در جوانان و حتی کودکان است.سکته در واقع نوعی حمله مغزی است که سلولهای مغزی را نابود میکند. هرچند علائم اصلی سکته در زنان و مردان یکسان است اما در زنان علائم منحصر به فردی بروز میکند که مختص جنسیت آنهااست.سکته خفیف و شدید هر دو علائم مشابهی دارند. حدود 90 درصد از کل موارد سکته مغزی از نوع سکته ایسکمیک هستند. این نوع سکته حاصل بسته شدن عروق سرخرگی است که در آن لختههای خونی مانع از رسیدن جریان خون به مغز میشوند. در این وضعیت مغز با کمبود اکسیژن و مواد غذایی مواجه شده و در نتیجه سلولهای مغزی تلف میشوند.تنها 10 درصد از موارد سکته مغزی از نوع سکتههای ناشی از خونریزی هستند. این نوع سکته زمانی رخ میدهد که یک رگ خونی ظریف در مغز سوراخ شده و یا واقعا پاره میشود. تاثیر مخرب سکته روی بافت مغز میتواند به همان اندازه آسیب ناشی از حمله قلبی روی بافت قلب باشد.پنج نشانه هشدار دهنده سکته مغزی علائم سکته مغزی به طور ناگهانی آغاز میشوند به همین خاطر توجه به زمان شروع هر یک از این پنج علائم در زنان و مردان حائز اهمیت است. این علائم عبارتند از:
1- احساس کرختی یا ضعف که معمولا فقط در یک طرف صورت یا بدن، در یک دست یا پا و بسیارناگهانی بروز میکند.
2- گیجی که موجب نامفهوم شدن ناگهانی گفتار و دشواری در پیدا کردن واژههای مناسب و یا حتی ناتوانی در درک گفتههای دیگران میشود.
3- مشکل در راه رفتن که ناشی از سرگیجه ناگهانی، از دست دادن تعادل و از دست دادن هماهنگی است.
4- تاری ناگهانی دید که موجب مشکل در بینایی در یک یا هر دو چشم میشود. گاهی نیز فرد دچار دوبینی یا تیرهشدن کلی دید میشود.
5- سردرد غیرعادی و فوقالعاده شدید که شبیه به یک ضربه ناگهانی است و گاهی با سرگیجه و حالت تهوع همراه است.
هر چند موارد فوق شایعترین علائم مشترک هشداردهنده سکته در زنان و مردان هستند اما بررسیها نشان میدهد در زنان پنج نشانه بیشتر نیز مشاهده میشود که این علائم مخصوص جنسیت آنهاست و در مردان اغلب دیده نمیشوند. این علائم عبارتند از:
-احساس خستگی ناگهانی
-افتادن یا تشنج ناگهانی
- تشدید ناگهانی ضربان قلب
- بروز درد ناگهانی در قفسه سینه، دست، پا و صورت
- تنگی نفس به طور ناگهانی و یا سکسکه
سکته یک حالت جدی اورژانسی است و برای متوقف کردن آسیبهای احتمالی به مغز بیمار فقط سه ساعت فرصت وجود دارد. بنابراین هر نوع نشانه و علامتی صرف نظر از کوچک بودن آن باید فورا مورد توجه قرار بگیرد.
منبع: وب سایت تابناک
کلمات کلیدی :
» نظرچرا عاقلان را نصیحت کنیم؟
بیایید از عشق صحبت کنیم
تمام عبادات ما عادت است
به بیعادتی کاش عادت کنیم
چه اشکال دارد پس از هر نماز
دو رکعت گلی را عبادت کنیم؟
به هنگام نیّت برای نماز
به آلالهها قصد قربت کنیم
چه اشکال دارد که در هر قنوت
دمی بشنو از نی حکایت کنیم؟
چه اشکال دارد در آیینهها
جمال خدا را زیارت کنیم؟
مگر موج دریا ز دریا جداست؟
چرا بر «یکی» حکم «کثرت» کنیم؟
پراکندگی حاصل کثرت است
بیایید تمرین وحدت کنیم
«وجود» تو چون عین «ماهیت» است
چرا باز بحث «اصالت» کنیم؟
اگر عشق خود علت اصلی است
چرا بحث «معلول» و «علت» کنیم؟
بیا جیب احساس و اندیشه را
پر از نُقل مهر و محبت کنیم
پر از «گلشن راز»، از «عقل سرخ»
پر از «کیمیای سعادت» کنیم
بیایید تا عینِ «عین القضات»
میان دل و دین قضاوت کنیم
اگر سنت اوست نوآوری
نگاهی هم از نو به سنت کنیم
مگو کهنه شد رسم عهد الست
بیایید تجدید بیعت کنیم
برادر چه شد رسم اخوانیه؟
بیا یاد عهد اخوت کنیم
بگو قافیه سست یا نادرست
همین بس که ما ساده صحبت کنیم
خدایا دلی آفتابی بده
که از باغ گلها حمایت کنیم
رعایت کن آن عاشقی را که گفت:
بیا عاشقی را رعایت کنیم
کلمات کلیدی :
» نظر