سفارش تبلیغ
صبا ویژن

لینک دوستان
شیدای اصفهانی
عاشق آسمونی
علیرضااحسانی نیا:فرزانگان امیدوار
ازهردری-از هر کجا
جزیره علم
سایت اطلاع رسانی دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani
نظرمن
سارا
.:: بوستان نماز ::.
مُهر بر لب زده
نشریه حضور
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
کانون فرهنگی شهدا
تعمیرات تخصصی انواع پرینتر لیزری اچ پی HP رنگی و تک رنگ و اسکنر
کودک ونوجوان
سارا احمدی
.: شهر عشق :.
یادداشتهای فانوس
نور اهلبیت (ع)
باستان شناسی
برادران شهید هاشمی
مجله مدیران
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
زشت است بی تو زندگی زیبای عالم
سیاه مشق های میم.صاد
ورزشهای رزمی
مهاجر
مکاشفه مسیح
لــعل سـلـسـبیــل
عدالت جویان نسل بیدار
صدای مردم نی ریز
جامع ترین وبلاگ خبری
پایگاه اطلاعاتی و کاربردی شایگان
رودخور
بهمن یاراحمدی
مناجات با عشق
فقط من برای تو
هیئت حضرت زهرا(س)شرفویه
*غدیر چشمه همیشه جاری*
به بهترین وبلاگ سرگرمی خوش امدید
دوست خوب
دوستانه
دهاتی
دکتر علی حاجی ستوده
در محضر صاحبدلان
ورزشی
نگاه نو
معرفی نخل خلیج فارس
یاراحمدی
آباده
رودخور طبیعتی زیبا
انتخابات مجلس نیریز
نظرسنجی انتخابات مجلس
میثم علمدار
حامیان دکتر رضا صداقت ماه ترین
استاد طالبی
اینجا رفسنجان
استاد اسدنیا
عاشق کربلا
اشعار قدیم و جدید
وب شعر
بچه های قطاربنه
رضا یاراحمدی
استاد تقوی
جواد سعادت
بلوچ دانشگاه کار
مسلم پرویزی
مجمع فرهیختگان بخش قطرویه
نی ریز پرس
نبض نی ریز
تو چی فکر می کنی
فروشگاه فایل بلبل

هر دم از این باغ بر ی می رسد: این بار بورسیه های غیر قانونی

 

بورسیه غیر قانونی 3000 نفر در دولت احمدی نزاد

مجتبی صدیقی با بیان اینکه بین سال‌های 85 تا 92 این روال غیرقانونی اتفاق افتاده است، تصریح کرد: در این سال‌ها، 729 نفر به خارج از کشور اعزام شدند که تعدادی از آنها شرایط این فراخوان را نداشتند. وی تصریح کرد: طبیعی است در این مسیر حضور آقازاده‌ها و منسوبان نیز پیدا می‌شود که اسامی این عده نیز وجود دارد. رئیس سازمان امور دانشجویان در وزارت علوم با بیان اینکه داشتن معدل 14 در دوره کارشناسی و 16 در کارشناسی ارشد ازجمله شروط دانشجویان اعزام به خارج از کشور بود، اظهار کرد: از مجموع 729 نفر دانشجوی اعزام‌شده معدل کارشناسی 73 نفر کمتر از 14 و معدل کارشناسی ارشد 70 نفر دیگر کمتر از 16 بود. صدیقی خاطرنشان کرد: در پرونده 235 نفر از این افراد نیز معدلشان اعلام نشده که البته این موضوع در حال بررسی است. صدیقی بیان کرد: بعضی از دانشگاه‌ها مانند دانشگاه علامه طباطبایی عجله زیادی برای پذیرش دانشجویان داشتند و حتی در مواردی بدون دریافت نامه تائید نهایی از وزارت علوم، متقاضیان را ثبت‌نام کرده‌اند. رئیس سازمان دانشجویان با بیان اینکه برای همه این دانشجویان باید مسیر گزینش نیز طی می‌شد، تصریح کرد: تقریبا نیمی از این افراد نظر گزینش یا هیات مرکزی جذب را ندارند. او با بیان اینکه درحال حاضر نهادهای نظارتی شامل سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات، نمایندگان خود را در سازمان دانشجویان مستقر کرده و مشغول بررسی پرونده‌ها هستند، تصریح کرد: تاکنون مواردی اعلام شده، اما ما منتظر نظرقطعی نهادهای نظارتی هستیم که تبصره‌های حقوقی نیز معلوم شود و اگر الزام قانونی برای ما وجود داشته باشد درباره آن نیز تصمیم می‌گیریم. رئیس سازمان دانشجویان با بیان اینکه قراربود در این زمینه حرفی زده نشود، گفت: احساس کردیم اگر بحث نکنیم بدهکار نیز می‌شویم. بنابراین مسائل در حد واقعیات و تا حد امکان گفته شد؛ اما موارد خاص را معذوریم که اعلام کنیم. صدیقی اظهار کرد: برخورد با مدیران و افراد مسئول وظیفه نهادهای نظارتی است و به ما مربوط نمی‌شود، اما در مورد خود دانشجویان بعید می‌دانیم که نظر نهادهای نظارتی درباره مواردی که آئین‌نامه رعایت نشده قطع تحصیل باشد، اما باز باید بحث شود و ممکن است نظری برای هزینه‌های انجام شده برای دانشجویان داشته باشند. بدون شک ورود غیرقانونی سه هزار دانشجو در مقاطع بالای تحصیلی مساله‌ای نیست که از فعالان حوزه دانشگاه پوشیده بماند. طی این سال‌ها اساتید و دانشجویان بسیاری از روند غیرقانونی برای پذیرش دانشجویان سخن گفتند اما، نه صدایشان شنیده شد و نه وزیر علوم برای ارائه پاسخ به مجلس کشانده شد و در نهایت پس از هفت سال ادامه این روند، به‌طور رسمی پرده از این اقدامات غیرقانونی برداشته شد. این اقدامات تا سال‌های متوالی نهاد دانشگاه و علم و همچنین جامعه را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، آینده‌ای که قرار است به‌دست کسانی ساخته شود که صلاحیت آن را ندارند.

عوام‌زدگی در دانشگاه

در این زمینه دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران می‌گوید: این تصمیمات از جانب هر مجموعه‌ای گرفته شده باشد، تبعات بسیاری از جمله عوام‌زدگی دارد و عملا بحث تخصص و شایسته‌سالاری را زیر سوال می‌برد.به گفته سعید معیدفر، در این سال‌ها برای بورس خارج از کشور قاعده‌ای وجود نداشت، درحالی که در گذشته آزمون وجود داشت. او ادامه می‌دهد: در این سال‌ها عده‌ای با رانت و رابطه بورس تحصیلی خارج از کشور گرفتند و با رانتی دیگر این بورس را تبدیل به بورس داخل می‌کردند. معیدفر با بیان اینکه گاهی تعداد افرادی که غیرقانونی وارد دوره دکترا می‌شدند، بیشتر از افرادی بود که با روند قانونی می‌آمدند، می‌افزاید: در کلاس چهار نفره، یک نفر با امتحان می‌آمد و دیگر دانشجویان با بورس تبدیل به داخل در کنار آن دانشجو تحصیل می‌کردند. این استاد دانشگاه بیان می‌کند: در بسیاری موارد شاهد بودم که دانشجوی ضعیف و متوسط وارد مقطع دکترا می‌شد ولی این اتفاق برای شاگرد اول‌ها نمی‌افتاد. معیدفر معتقد است: در این سال‌ها مجموعه معیارهای غلط سطح کیفی دانشگاه را تنزل داد، دانشگاه را با بحران مواجه کرد و عوام زدگی بیرون از دانشگاه را به داخل دانشگاه آورد. او با اشاره به اینکه دانشگاه تا چندین سال باید تاوان این اقدامات غیرقانونی را بدهد، می‌گوید: این افراد در سال‌های آینده ادعا می‌کنند که می‌خواهند عضو هیات علمی شوند. آنها در آینده پزشکان و مهندسان این جامعه می‌شوند، چطور می‌توان سرنوشت جامعه را به آنها سپرد؟

لطمه به اقتدار علمی و اخلاقی دانشگاه

همچنین معاون دانشجویی دانشکده علوم اجتماعی تهران می‌گوید: ورود به دانشگاه قواعدی دارد و مبنایش این است که هر نوع پذیرش براساس تصمیم گروه‌های آموزشی انجام می‌شود. به گفته غلامرضا غفاری، انتخاب دانشجو باید با معرفی وزارت علوم، تصمیم گروه‌های آموزشی و مبتنی بر آیین‌نامه باشد، در غیر این‌صورت پذیرش قابل استناد نیست و غیر قابل قبول است. او ادامه می‌دهد: هنگامی که خارج از روال قانونی افرادی وارد دانشگاه می‌شوند به اقتدار علمی و اخلاقی دانشگاه لطمه وارد می‌شود. غفاری معتقد است: رقابت علمی و فعالیت علمی نقش مهمی در رشد و توسعه آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها دارد، ورود خارج از روال دانشجویان به دانشگاه این رقابت را بی‌اثر و دانشگاه را از وضعیت هنجارمدار و قاعده‌مدار خارج می‌کند. این دانشیار گروه برنامه‌ریزی و رفاه اجتماعی می‌افزاید: انتظار می‌رود گروه‌های آموزشی نقش اصلی تعریف شده خود را که مبتنی بر قواعد و هنجارهای علمی است در پذیرش دانشجویان به درستی ایفا کنند. او در رابطه با ادامه تحصیل دانشجویانی که به‌طور غیرقانونی وارد دانشگاه شده‌اند، عنوان می‌کند: ادامه تحصیل این دانشجویان مبتنی بر تصمیم گروه‌های آموزشی و دانشگاه است.

شوک مجلسی‌ها!

در این زمینه، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه این خبر بسیار ناراحت‌کننده را شنیدیم، می‌گوید: برخی از این افراد درحال تحصیل هستند و از تحصیل برخی دیگر نیز جلوگیری به عمل آمده است. کارن خانلری با تاکید بر اینکه با این اقدامات باید برخورد شود و عوامل این داستان شناسایی شوند، می‌افزاید: در کمیسیون آموزش مجلس هنوز به نتیجه‌گیری در این زمینه نرسیدیم. او با اشاره به اینکه این مساله حساس است، ادامه می‌دهد: هرکس می‌داند که چنین اقداماتی چقدر نادرست است و سوال اینجاست که چرا از این کار جلوگیری نشد.این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه در مجلس باید به اتفاق‌نظر جمعی در این مورد برسیم، بیان می‌کند: این مساله در کمیسیون ‌آموزش مورد بررسی قرار خواهد گرفت، اما از زمان بررسی آن اطلاعی ندارم.

منبع: روزنامه آرمان

 

 


» نظر